2011-2012

Ενημερωτικό Νο 1

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΜΑ 1Ο : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες ΕΕ και ΔΝΤ, κατέθεσε έναν προϋπολογισμό φυσικής εξόντωσης και πτώχευσης του λαού με στόχο τη στήριξη των κερδών των μονοπωλίων.Πρόκειται για έναν προϋπολογισμόβαθιάς ταξικής αναδιανομής που επιβαρύνει με ληστρικό τρόπο τους εργαζόμενους και την κοινωνία (με νέα αύξηση των φόρων, μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία των ασφαλιστικών ταμείων,νέες μειώσεις των κρατικών δαπανών), ελαφρύνει με σκανδαλώδη τρόπο το κεφάλαιοκαι ενισχύει τα κέρδη των τραπεζών. (Ξανα)Δωρίζει120 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες με διάφορους τρόπους. Το 71,1% των κρατικών δαπανών αφορούν τόκους-χρεολύσια και ενίσχυση τραπεζών.

Ο προϋπολογισμός του 2012 επιτίθεται με το σκληρότερο τρόπο σε μισθούς και συντάξεις την ίδια στιγμή που εξασφαλίζει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις και παροχές βρίσκονται στο στόχαστρο. Οι νέες περικοπές σε μισθούς, Υγεία, Παιδεία καιΠρόνοια θα οδηγήσουν μεγαλύτερα τμήματα του λαού σε εξαθλίωση απειλώντας την ίδια την ύπαρξή τους.

Για την εκπαίδευση τα κονδύλια που προβλέπονται για το 2012 σηματοδοτούν ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς (άρα νέο κύκλο συγχωνεύσεων, εργασιακή εφεδρεία και μηδενικούς διορισμούς) και μείωση των λειτουργικών δαπανών σχολείων και πανεπιστημίων. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσηδίνονται 1.747.780.000 ευρώ ( μείωση 143.280.528 ευρώ από το 2011 και248.816.733 ευρώ από το 2010). Οιλειτουργικές δαπάνες για την πρωτοβάθμια το 2012 είναι 2.865.000 ευρώ, από 17.170.770 ευρώ που ήταν πέρσι. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝΕΙΝΑΙ 83,3%!!Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσημε τιςλειτουργικές δαπάνες να μειώνονται κατά 57,8% και τα κονδύλια για μισθούς και συντάξεις να είναι 2.176.465.000 ευρώ (191.744.158 ευρώ λιγότερα από πέρσι).

Προχωρούν σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ετοιμάζουν λίστες εφεδρείας και στον κλάδο των εκπαιδευτικών (δήλωση Ρέππα στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ)! Σχεδιάζουν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από 1 έως 6 ώρες την εβδομάδα (έκθεση ΟΟΣΑ), το κλείσιμο σχολείων, ιδιαίτερα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, τη μετατροπή μας σε κρατικούς-δημοτικούς υπάλληλους. Έφτασαν στο σημείο να ζητάνε να αναγνωρίσουμε προϋπηρεσία εκτός Δημοσίου, για να μας απολύσουν. Με το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν πάνω από 12 δις ευρώ σε ένα βράδυ! Σχεδιάζουν μείωση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ 20-50%, αλλά και νέα μείωση των μισθών! 44 χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν το εφάπαξ, το οποίο θα πάρουν σε 5-6 χρόνια! Μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, έχουν ήδη εξαιρέσει χιλιάδες φάρμακα και εξετάσεις!

Προωθούν την ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντικατάστασή τους από ατομικές!

Εκβιάζουν και απειλούν το λαό, πως αν δεν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα, θα του κόψουν το ρεύμα!

ΟΧΙ σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα! Συλλογική οργανωμένη άρνηση πληρωμής!

Η κατάσταση στα σχολεία είναι πια εκρηκτική. Ακόμα λείπουν βιβλία, εκπαιδευτικοί. Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα ούτε για να βάλουν πετρέλαιο. Τεράστια είναι τα χρέη προς τις ΔΕΚΟ. Παιδιά, μαθητές μας υποσιτίζονται, έρχονται χωρίς μπουφάν στο σχολείο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην επίθεση που δέχεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλη η κοινωνία. Είναι συνέχεια των μέτρων που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της λυσσαλέας επίθεσης που εξαπολύουν απέναντι μας.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση του κεφαλαίου καιτων εκφραστών του, οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να ενταθούν.

Χρειάζεται να βαθύνουμε το ρήγμα που άνοιξε το ορμητικό ποτάμι των απεργών της 19ης& 20ηςΟκτώβρη, των απεργών της Χαλυβουργικής που αντιστέκονται, για να υπάρξει μόνιμη, διαρκής απειλή για τη συγκυβέρνηση και όλο το μπλοκ εξουσίας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κάθε επίδοξου διαχειριστή της, για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

 

Την 1η Δεκέμβρη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

 

ΘΕΜΑ 2Ο :ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 

ΤοΔιοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΕκπαιδευτικώνΠ.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης του βασικού πολιτικού δικαιώματος του λαού, την ελευθερία να διεκδικεί, να δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική και να διαδηλώνει.

Την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όπως και σε όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις πρωτοφανούς μαζικότητας, φαντασίας και αποφασιστικότητας, στις οποίες συμμετείχε πλήθος λαού τιμώντας με το δικό του τρόπο το μήνυμα του «Όχι».

Η απάντηση του μετώπου ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ήρθε με απειλές, διώξεις, αποβολές σε όσους πήραν μέρος με τον ένα ή άλλο τρόπο στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.

Κορυφαίο και πιο αποκρουστικό παράδειγμα ο σχηματισμός δικογραφίας παραμονές Πολυτεχνείου (!!!) σε βάρος αγωνιστών του κινήματος με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, όπου μια απίστευτη λαοθάλασσα μετέτρεψε τις τυπικές και υποκριτικές φιέστες σε μια μεγαλειώδη παρέλαση του μαχόμενου λαού! Οι χιλιάδες διαδηλωτές δε σταμάτησαν καμιά παρέλαση. Αντίθετα έδωσαν στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Ο λαός είπε το δικό του ΟΧΙ σε πολυεθνικές, τράπεζες, «τανκς» της «αγοράς» και της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας.

ΤοΔιοικητικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγωνιστές.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ενημερωτικό Νο 2

ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΔΣ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΖΕΠ)
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΚΕΔΔΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ- ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η τακτική συνεδρίαση ΔΣ

 

ΘΕΜΑ 1Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΔΣ

 

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ Κ.:ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 7Ο, 27Ο, 30Ο, 31Ο, 49Ο

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 13Ο, 16Ο, 27Ο, 41Ο,42Ο, 52Ο.

ΚΩΤΣΗΣ Κ.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 1Ο,5Ο,32Ο,47Ο

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 12Ο,19Ο,26Ο,29Ο,30Ο,31Ο.

ΚΟΥΜΠΗ Σ.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 4Ο,10Ο,13Ο,33Ο.

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 2Ο,4Ο,22Ο,24Ο,44Ο,51Ο.

ΠΑΠΠΑ Ι.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 3Ο,9Ο,16Ο,18Ο.

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 25Ο,46Ο, 47Ο,49Ο.

ΓΚΟΤΣΗΣ Β.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 2Ο,26Ο,35Ο,ΕΙΔΙΚΟΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 10Ο,21Ο,33Ο

ΣΚΟΥΡΑ Μ .ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 12Ο,25Ο,39Ο.ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 1Ο,6Ο,38Ο.

ΚΑΠΡΑΝΑΣ Ζ.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 17Ο,21Ο,41Ο,45Ο.

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 9Ο,23Ο,32Ο, 40Ο,50Ο.

ΜΗΛΙΩΝΗ Δ.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 11Ο,19Ο,36Ο.ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 7Ο, 17Ο, 18Ο,20Ο.

ΞΕΡΑΣ Δ.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 8Ο,20Ο,28Ο,38Ο.ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 5Ο,15Ο,48Ο.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Θ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 15Ο,22Ο,29Ο.

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ: 11Ο,14Ο,34Ο,35Ο,36Ο,37Ο.

ΧΑΛΙΔΑΣ Α.ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 6Ο,14Ο,24Ο,40Ο

ΝΗΠ/ΓΕΙΑ 3Ο, 8Ο,28Ο, 31Ο,43Ο,45Ο.

 

ΘΕΜΑ 2Ο ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η βάρβαρη επιδρομή συγκυβέρνησης σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Οι «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια. Την ώρα που μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο πλούτο, ενώ επεξεργάζονται, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα για πολλοστή φορά χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας με τα έκτακτα μέτρα που παίρνουν,ενώ προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.

Δε θα ανεχθούμε να ληστεύουν τα βιβλία των μαθητών μας. Δε θα ανεχθούμε να στερούν στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους χαμηλοσυνταξιούχους το ρεύμα. Δε θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Οργανωμένα ο λαός να μην πληρώσει τα χαράτσια.

Η οργή που νιώθουν οι λαϊκές οικογένειες καθώς φτάνουν εν μέσω εκβιασμών και απειλών το ένα μετά το άλλο τα εξοντωτικά χαράτσια της εφορίας και της ΔΕΗ είναι απολύτως δικαιολογημένη, όπως νόμιμη για το λαό και δίκαιη είναι η άρνησή τους να τα πληρώσουν.

Είναι πράξη που δηλώνει ότι πρέπει να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, να μπει τέλος στις θυσίες για τα κέρδη, την κρίση της πλουτοκρατίας, τη σωτηρία της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Αποδείχτηκαν θρασύτατα ψέματα και εκβιασμοί όσα έλεγε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος, ότι το μνημόνιο και τα χαράτσια τα επέβαλαν για να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Τώρα παζαρεύουν στήνοντας νέο σφαγείο για το λαό.

Ντροπή και φόβο πρέπει να νιώσουν αυτοί που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στηναπόγνωση, όχι ο λαός που υποφέρει και αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι. Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορήσει, να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες.

Πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο οργανωμένα σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο και σε κάθε γειτονιά πρέπει να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και οργή, σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες.

Χρειάζεται οργανωμένη απάντηση άρνησης πληρωμής με συνελεύσεις και αποφάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία παρεμπόδισης των παραπάνω αντιλαϊκών μέτρων .

Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 8.οο-10.οο π.μ.για να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Περιστερίου.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλο το λαό του Περιστερίου, τα συνδικάτα, τους φορείς και τις επιτροπές γιανα μην περάσουν τα μέτρα.

 

ΘΕΜΑ 3Ο ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΖΕΠ)

 

Η ένταξη 1000 δημοτικών (Οκτώβρης 2011) στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και η στήριξή τους με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια γίνεται τη στιγμή που μειώνονται κατά 83,3% οι λειτουργικές δαπάνες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αποτελεί πρόκληση. Τα σχολεία που «επιλέχτηκαν» θα συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με τους «φορείς της τοπικής κοινωνίας» (δηλ. τις επιχειρήσεις) έχονταςΚΑΙ αυτά διευρυμένο ωράριο.

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και ΛΑΟΣ τη στιγμή που επιτίθεται με σφοδρότηταστα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων, τη στιγμή που μειώνει δραματικά τα κονδύλια για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσπαθεί να πείσει ότι «κόπτεται»για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Ωστόσο, η εμπειρία από την εφαρμογή του μέτρου στο εξωτερικό δείχνει ότι οι ΖΕΠ συμβάλλουν στην εδραίωση του σχολείου της αγοράς και οδηγούν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε βαθύτερη κοινωνική καιταξική διαφοροποίηση. Οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας συνδέθηκαν με την προσπάθεια να «εξομαλυνθούν» οισυνέπειες από την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων του '70 και του '80 σε χώρες όπως η Γαλλία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, ΗΠΑστόχευση των εμπνευστών του μέτρου ήταν η προώθηση του σχολείου της αγοράς με τηνάμεση συμμετοχή των επιχειρήσεων στη λειτουργία του σχολείου. Οι λόγοι που οδήγησαν μαθητές σε σχολική αποτυχία, αποστεώθηκαν από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά τους και μεταφέρθηκαν στο πεδίο της «απόκτησης δεξιοτήτων», με στόχο την παραγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού.Τελικά όμως, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται,η "θεραπεία" των ΖΕΠ δεν είχε κανένα ορατό αποτέλεσμα ακόμα και στα κριτήρια της μαθητικής επίδοσης που είχαν αρχικά τεθεί.

Η σχολική αποτυχία συνδέεται με τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τον προσανατολισμό του σημερινού σχολείου και επιταχύνεται δραματικά όχι μόνο από τις εκπαιδευτικές επιλογές των κυβερνήσεων, αλλά και από τις πολιτικές επιλογές που αφορούν στο επίπεδο ζωής των εργαζομένων. Τα παιδιά δεν εγκαταλείπουν το σχολείο γιατί υποτιμείται η αξία της μόρφωσης λόγω άλλης κουλτούρας, αλλά γιατί οι μετακινήσεις της οικογένειας για λόγους εργασίας, οι συνθήκες διαμονής, η ανάγκη τα παιδιά να συνεισφέρουν οικονομικά στην οικογένεια, καθορίζει τελικά τη σχέση τους με το σχολείο.Η αντισταθμιστική αγωγή που προβάλλει το υπουργείο έχει στο κέντρο της προσοχής τις ιδέες και τις αξίες σχετικά με το ρόλο της παιδείας λες κι έχουμε να κάνουμε με απολίτιστους που η πολιτισμένη δυτική κοινωνία μπορεί και πρέπει να εκπολιτίσει. Ταυτόχρονα, η συνεχής αναφορά στην τοπική κοινωνία δείχνει βασικές επιδιώξεις του Υπουργείου. Το «ανοιχτό» αποκεντρωμένο σχολείο είναι η επέλαση της αγοράς και των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και τον προσανατολισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα σχολεία αυτά θα γίνουν πειραματικά εργαστήρια για το σύνολο της εκπαίδευσης καθώς θα «σπρώχνονται» να αναζητήσουν σχέσεις «συμφέρουσας» επικοινωνίας με την ελεύθερη αγορά. Η εκπαίδευση του προσωπικού σε ρόλο μάνατζερ, ο προσανατολισμός στην εξεύρεση κονδυλίων από τοπικές επιχειρήσεις μέσω χορηγιών κι όχι μόνο, αλλά κυρίως ο προσανατολισμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας και η εκπαίδευση των μαθητών με βάση αυτές, είναι βασικές κατευθύνσεις. Μέσω των διαφοροποιημένων προγραμμάτων η εκπαίδευση θα προσανατολιστεί στην κατάρτιση και τη δεξιότητα. Τα σχολεία αυτά θα γίνουν προθάλαμοι παραγωγής εργατικού δυναμικού άμεσα εκμεταλλεύσιμου από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και αναλώσιμου λόγω της γοργής απαξίωσης των προσόντων που θα παρέχουν.

Παλεύουμε για ένα ενιαίο σχολείο που θα συνοδεύεται από πλήθος μέτρων ενίσχυσης της εργατικής οικογένειας και άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτόείναι το αναγκαίο όχημα για την αντιμετώπιση των ταξικών φραγμών οι οποίοι επιδρούν καθοριστικά στη σχολική αποτυχία, τη σχολική εγκατάλειψη, το λειτουργικό αναλφαβητισμό. Ένα σχολείο που θα στοχεύει στην απόκτηση ίδιων προσόντων κι ικανοτήτων από το μαθητικό πληθυσμό, άσχετα με την κοινωνική καταγωγή, το φύλο, το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμα. Ένα σχολείο, ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο, δωρεάν, των όλων και των ίσων, χωρίς φραγμούς κι αξιολογήσεις, που θα είναι ορμητικά κλειστό στην εισβολή των επιχειρήσεων και των συμφερόντων τους κι ανοιχτό στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας για την κοινωνική της χειραφέτηση.

Να μη δεχτεί κανένα σχολείο, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να υλοποιήσει τις ΖΕΠ.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία. Όλα τα βιβλία δωρεάν.

Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη.

Άμεση επανασύνδεση της παροχής φυσικού αερίου όπου αυτή κόβεται. Αφορολόγητο πετρέλαιοκαι φυσικό

αέριο σ’ όλα τα σχολεία.

Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού που εκδηλώνονται και θα ενταθούν

 

ΘΕΜΑ 4Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ & Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών καταγγέλλει την επιχείρηση «εργασιακή εφεδρεία» που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ στις μόνιμες (ιδιωτικού δικαίου - αορίστου χρόνου) καθαρίστριες των σχολείων. Ο εκβιασμός για εθελούσια δήλωση της προϋπηρεσίας τους για να βγουν σε εφεδρεία γίνεται διότι, λέει, αν δεν το κάνουν η προϋπηρεσία, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη!!! Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τις εργαζόμενες στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Είναι υπόθεση όλων μας το να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας, το να εμποδιστεί η εφεδρεία. Η εφαρμογή της στις καθαρίστριες θα είναι γενική δοκιμή για όλους τους υπόλοιπους. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, τους γονείς και τους μαθητές να βρεθούν στο πλευρό των καθαριστών και των καθαριστριών που δεν θα κάνουν καμία δήλωση η οποία θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.

Εκτιμάμε ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δένεται άμεσα με την προσπάθεια διεύρυνσης και βαθέματος των δουλοκτητικών όρων εργασίας μέσα στο σχολείο. Γι' αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται η ένταση της αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των συμβασιούχων καθαριστριών.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα τουςγια:

1. Μόνιμη και σταθερή εργασία.­

2. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων καθαριστών & καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σταθερή ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας.

4. Τροποποίηση των συμβάσεων για κάλυψη στην εργασία όλο το έτος, σταθερή εργασία και πλήρεις αποδοχές.

5. Όχι στις δουλοκτητικές συμβάσεις εργασίας, δικαίωμα στο πρόβλημα ασθενείας του εργαζόμενου. Δεν νομιμοποιούμε - δεν αναγνωρίζουμε τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν.

6. Όχι στη μεταφορά και μετακίνηση των καθαριστών και καθαριστριών των Δημοσίων Σχολείων και στην επιβολή πρόσθετων καθηκόντων σε υπηρεσίες και τομείς εκτός σχολείου.

7. Όχι στην ανασφάλιστη εργασία - κατοχύρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

8. Καμία μείωση προσωπικού καθαριότητας.­

9. Καμία διακοπή ρεύματος και νερού.

10. Άρνηση πληρωμής των χαρατσιών που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

11. Καταγγέλλουμε κάθε σκέψη για υλοποίηση από εργολάβους στην καθαριότητα. Να μην δεχτούν οι γονείς να γίνουν εργοδότες και να υποκαταστήσουν το κράτος. _

12. Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν παιδεία.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα στον αγώνα των καθαριστών και καθαριστριών, με όποια μορφή κι αν αυτός εκφραστεί (απεργία, επίσχεση κ.λ.π.).

 

ΘΕΜΑ 5Ο Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙΠΡΑΞΗ

 

Το πρώτο κρούσμα εργασιακής εφεδρείας σε εκπαιδευτικό είναι γεγονός:

Το 1ΟΓρ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κάλεσε συναδέλφισσα μουσικό με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να συμπληρώσει υπεύθυνη δήλωση για να εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις (χρόνια εργασίας και όριο ηλικίας) του ν. 4024/11 περί εφεδρείας. Η πράξη αυτή δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συναδέλφισσα αλλά στοχεύει σε έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση με αυτό το καθεστώς και έχει πολλά χρόνια εργασίας. Δεν αφορά επίσης μόνο το συγκεκριμένο γραφείο εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και της εφεδρείας στην εκπαίδευση.

Οι απολύσεις, μόνιμων εκπαιδευτικών, παίρνουν σάρκα και οστά και στη δημόσια εκπαίδευση με τη διαδικασία της εφεδρείας και δεν αφήνουν κανέναν μας με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να γλιτώσει από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν με ωμό τρόπο η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠAΣOK,NΔ,MOΣ,MΠAKOΓlANNH,ΣEB,ΤPAΠEZEΣ,MME) υλοποιεί κατά γράμμα το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ χωρίς να χρονοτριβεί. Επιχειρεί άμεσα να εφαρμόσει το «νέο σχολείο» της αγοράς. Επιδιώκει άμεσα να μειώσει τους εκπαιδευτικούς, να μειώσει τον αριθμό των σχολείων, να κάνει άμεσα απολύσεις, να μην διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς, να επικρατήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να κάνει νέες συγχωνεύσεις σχολείων, να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, να απαξιώσει, να χρεοκοπήσει και φτωχύνει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Με έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 80% και από 17,3 εK.€ το 2011 γίνονται 2,9 εK.€ το 2012 και τα κονδύλια για τη μισθοδοσία κατά 400 εK.€ γίνεται κατανοητό ότι εκείνο που επιζητούν άμεσα τα κοράκια του πολιτικού προσωπικού του μαύρου μετώπου είναι τα κεφάλια επί πίνακι πολλών εκπαιδευτικών με τη διαδικασία της εφεδρείας-απόλυσης.

Τώρα πρέπει να σηκωθεί ένα πέπλο προστασίας και υπεράσπισης των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, μορφωτικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Τώρα πρέπει να σταματήσει και να αποσυρθεί η διαδικασία της εφεδρείας και η εφαρμογή του ν. 4024/11.

Κανείς συνάδελφος και συναδέλφισσα να μην υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση.

Τα Δ.Σ. και ηΔΟΕ να καλύψουν συνδικαλιστικά και πολιτικά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που καλούνται σε αυτή τη διαδικασία.

ΘΕΜΑ 6Ο ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Το μαύρο μέτωπο εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΕΒ, ΜΜΕ) , εναρμονιζόμενο πλήρως με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και το Κεφάλαιο, επιδιώκει να φτωχύνει ο λαός, να εκμηδενιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, να καταβαραθρωθούν οι συντάξεις και να εκλείψουν οι κοινωνικές παροχές. Στόχος τους είναι να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να διευκολυνθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Συνεχίζουν με κυνικό τρόπο και με χειρουργική ακρίβεια τη σφοδρή, γενικευμένη, ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με στόχο να μειώσουν δραματικά το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος και να αφαιρέσουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Σε κατάσταση πλήρους αντεργατικού παροξυσμού δίνουν το τελευταίο χτύπημα σε αυτό που ως τώρα λέγαμε δημόσιο τομέα, τόσο μέσα από το χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις, όσο και με την κατάργηση της μονιμότητας, τις μαζικές απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τη διάλυση των υποδομών και υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές ανάγκες.

Το νέο μισθολόγιο όπως κάθε ανάλογη μισθολογική ρύθμιση δεν έρχεται απλά για να αποτυπώσει τη συγκεκριμένη στιγμή την πολιτική μισθών, αλλά έχει βάθος χρόνου και διαμορφώνει για μεγάλη περίοδο ένα συγκεκριμένο μισθολογικό καθεστώς.

Το νέο μισθολόγιο υλοποιεί έναν ακόμα στόχο του μεσοπρόθεσμου που είναι «να μειώσει το συνολικό μισθολογικό κόστος στο δημόσιο, οδηγώντας τους μισθούς στα επίπεδα που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα». Οι ρυθμίσεις του δεν αφορούν μόνον το ύψος των αποδοχών, αφού αυτές έχουν μειωθεί δραματικά, αλλά τον τρόπο απόκτησης του μισθού, τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα. Γι’ αυτό έγινε μεγάλη συζήτηση για άρση των αδικιών, αυξήσεις στους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς, υψηλούς βασικούς μισθούς κ.λ.π. που μεθοδευμένα προωθούσαν οι συνδικαλιστές υπάλληλοι της ΔΟΕ, και η οποία στόχευε στην συγκάλυψη των πραγματικών στόχων που είναι, η αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος, η υποταγή και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ο κατακερματισμός και η ελαστικοποίηση.

Το επιχείρημα πως με το μισθολόγιο θα υπάρξει «ίση αμοιβή και ενιαίους μισθούς» έγινε σκόνη και θρύψαλα, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι ο μισθός θα είναι ατομικός και θα διαμορφώνεται από το βασικό μισθό και το επίδομα αποδοτικότητας που θα χορηγείται μετά από μαραθώνιο αξιολογήσεων, εντείνοντας τα φαινόμενα διακρίσεων φόβου και υποταγής και μετατρέποντας το μισθό από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση και ευθύνη.

Οι διαφορετικοί-εξατομικευμένοι μισθοί θα είναι παγωμένοι προς τα κάτω αφού βασικός τους στόχος είναι να περιορίσουν τις μισθολογικές δαπάνες. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με τη σύνδεση μισθολογικής – βαθμολογικής προαγωγής, με αποτέλεσμα όσο λιγότεροι υπάλληλοι κατορθώνουν να ανεβαίνουν βαθμό τόσο μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις μισθών που πρέπει να καταβληθούν. Γι’ αυτό καταργείται η αυτόματη μισθολογική ωρίμανση και αλλάζει ο τρόπος προαγωγής από το ένα μισθολογικό κλιμάκιο στο άλλο, που συνδέεται, κατά κύριο λόγο, με τη βαθμολογική εξέλιξη, βάζοντας πλαφόν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που μπορούν να προάγονται από ένα βαθμολογικό κλιμάκιο στο επόμενο. Καθιερώνονται 6 βαθμολογικά κλιμάκια, αντί για 5 που ισχύουν σήμερα, και μόνο από το έκτο κλιμάκιο στο πέμπτο θα περνάει το 100% των εργαζομένων μετά τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου και της προβλεπόμενης αξιολογικής διαδικασίας μονιμοποίησης. Για τα υπόλοιπα κλιμάκια θα υπάρχει κλιμακωτή ποσόστωση.
Μόνο 90% των υπαλλήλων που πληρούν τα κριτήρια προαγωγής θα περνάει από τον πέμπτο στον τέταρτο βαθμό, ενώ το ποσοστό μειώνεται σε 80% για τη μετάβαση από τον τέταρτο στον τρίτο βαθμό, 60% από τον τρίτο στον δεύτερο βαθμό και καταλήγει στο 20% των υπαλλήλων που θα παίρνουν το εισιτήριο της ανέλιξης από τον δεύτερο στον πρώτο – ανώτατο – βαθμό. Το σημαντικότερο στοιχείοαφορά στη σύνδεση μισθού και αξιολόγησης εισάγοντας το «πριμ παραγωγικότητας», ως bonus για τους «εργατικούς και αποδοτικούς» υπαλλήλους. Ένα bonus, που παίρνουν μόνο οι υπάλληλοι Π.Ε. επιδιώκοντας να διαχωρίσει και με αυτόν τον τρόπο σε κατηγορίες τους εργαζόμενους, ώστε να μην υπάρχει η υλική βάση για αντίσταση σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Σημαντική είναι και η αλλαγή με την αποκοπή των υπαλλήλων από την οργανική τους θέση. Με την εισαγωγή του «κρατικού υπαλλήλου» οι υπάλληλοι θα λογίζονται ως υπηρετούντες γενικά στο δημόσιο, ώστε να μπορούν να μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία και να ελαχιστοποιηθούν οι αναγκαιότητες για νέο προσωπικό.

Μ’ αυτό τον τρόπο διατηρείται η πολιτική των επιδομάτων και των αμοιβών κάτω από το τραπέζι και διαμορφώνεται ένας νέος, αλλά ανάλογος τρόπος με τα σημερινά επιδόματα, για να κρατιούνται καθηλωμένοι και χαμηλοί οι βασικοί μισθοί.

Και με το μισθολόγιο η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει στο δημόσιο τομέα ένα πλήθος μέτρων που θα επιδεινώσουν ραγδαία το βιοτικό μας επίπεδο, θα προωθήσουν την αναγκαστική εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα κάθε εργατικού δικαιώματος, τον ανταγωνισμό, το κυνήγι του μπόνους και τη βίαιη εξίσωση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον ελάχιστο κοινό παρανομαστή. Με την αξιολόγηση, τον αυταρχισμό, τον αναγκαστικό ενστερνισμό των στόχων που θέτουν οι πολιτικές ηγεσίες για τον δημόσιο τομέα, τα ιεραρχικά μοντέλα και τις υπερεξουσίες των «χρυσοπληρωμένων» διευθυντικών στελεχών, θέλουν να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται και διεκδικεί αγωνιστικά τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Κανένας κλάδος ή εργαζόμενος δεν πρόκειται να τη «βολέψει» γιατί η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η οικονομική κρίση και η πρωτοφανούς αγριότητας κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα και σ’ όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, θα σαρώσει όλους αυτούς που σκύβουν το κεφάλι κι ελπίζουν στην εξαίρεση και στη δικιά τους σωτηρία. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να ελπίζουμε ότι έστω και τώρα οι υποταγμένες καθεστωτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ μπορούν να εκφράσουν και να αγωνιστούν πραγματικά για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κόσμου της εκπαίδευσης. Η κυβερνητική τους κατρακύλα και ο συντεχνιακός τους απομονωτισμός, οδηγούν στη συντριβή και στην αποδοχή τελικά του νέου καθεστώτος οικονομικής και θεσμικής βαρβαρότητας που προωθούν με το μισθολόγιο συγκυβέρνηση-Ε.Ε και ΔΝΤ.

Η πάλη για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλη την εκπαίδευση αποτελεί κοινό τόπο. Η επιτυχία αυτού του στόχου περνάει μέσα από την ανάπτυξη ενός κινήματος ρήξης και ανατροπής της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της.

ΘΕΜΑ 7Ο ΚΕΔΔΥ

Στο προσχέδιο νόμου για την οργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών διοίκησης της εκπαίδευσης αναφέρεται, πέραν όλων των άλλων, η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ.Η ειδική εκπαίδευση φαίνεται να αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο και ταυτόχρονα τον πιο «πολυδάπανο» στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού η αντιμετώπιση των προβλημάτων του μαθητικού πληθυσμού που υποστηρίζει, απαιτεί αυξημένες δαπάνες τόσο σεπροσωπικό, εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό, αλλά και σε κτήρια με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Μετά τη δραστική μείωση των δαπανών για τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τμήματα ένταξης βρίσκονται ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς, ενώ οι παράλληλες στηρίξεις δεν έχουν καλυφτεί στο σύνολό τους, ούτε με τον τρόπο που απαιτείται για τον πληθυσμό που υποστηρίζεται, η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ έρχεται να «συνεισφέρει» στην πλήρη αποδόμηση της ειδικής εκπαίδευσης, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες μαθητές με αναπηρία εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών, με συνεχή υποβάθμιση του ρόλου των όσων δημοσίων ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης δεν έβαλαν ακόμα λουκέτο-είτε λόγω υποχρηματοδότησης είτε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το μέτρο της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ αποτελεί συνέχεια της κατάργησης των 32 δομών ειδικής αγωγής που η κυβέρνηση καταργεί σε προηγούμενο νομοσχέδιο και αποτελεί προπομπό για την «αποψίλωση» τμημάτων ένταξης και ειδικών σχολείων είτε με τη μέθοδο των συγχωνεύσεων καταργήσεων είτε με την απουσία διορισμών.

Ταυτόχρονα οι μεθοδεύσεις στο χώρο ανοίγουν την όρεξη σε ιδιώτες να επενδύσουν σε υπηρεσίες που το κράτος αποσύρεται (διάγνωση και υποστήριξη μαθητών με αναπηρία), δημιουργώντας ένα νέο πεδίο αγοράς, που η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά με διάφορες μορφές από τα χρήματα των φορολογούμενων. Η αξιοποίηση των «κουπονιών» στην ειδική εκπαίδευση για διάφορες υπηρεσίες που το κράτος όφειλε να παρέχει σε μαθητές με αναπηρία, γίνεται πολύ πιο εύκολη, όταν οι όποιες δημόσιες εκπαιδευτικές δομές καταργούνται.

Το ΔΣ του συλλόγου αφού συζήτησε τις επιχειρούμενες αλλαγές στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, υπό το πρίσμα των συνολικών αλλαγών που επιτελούνται στο εκπαιδευτικό σχεδιασμό από πλευράς της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, επαναβεβαίωσε τις αποφάσεις του καιθεωρεί ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία πρέπει να αποτελέσει σημείο πάλης και διεκδικήσεων άμεσα. Αυτό που σήμερα χρειάζονται οι μαθητές με αναπηρία είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική εκπαίδευση, ενίσχυση και διεύρυνση των υποστηρικτικών δομών της, οικονομική ενίσχυση.

ΘΕΜΑ 8Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ- ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αποτελούν το πιο ανασφαλές και ελαστικά εργαζόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης και είναι αυτοί που βιώνουν με το σκληρότερο τρόπο τις βάρβαρες περικοπές που επιβάλει σε όλο το δημόσιοη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.Σήμεραυπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Ζουν με δανεικά, σε απομακρυσμένες περιοχές και πολλές φορές δεν έχουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Η ύπαρξη αναπληρωτών και ωρομίσθιων, συναδέλφων χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, συναδέλφων που δουλεύουν λίγες ώρες την εβδομάδα, για λιγοστά χρήματαπου και αυτά τα παίρνουν μετά από καιρό, αποτελεί δομικό στοιχείο της λειτουργίας του «νέου σχολείου». Ενός σχολείου που θα «στοιχίζει» φτηνά σε μισθούς και σε λειτουργικές δαπάνες και θα αποτελεί εμπορεύσιμο προϊόν για τις αγορές είτε σε επίπεδο υποδομών είτε σε επίπεδο περιεχομένου και λειτουργίας.

Το ΔΣ του συλλόγου κάνοντας μια καταρχήν συζήτηση για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους αποφάσισε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους για δωρεάν στέγαση και μετακίνηση και να τους καλέσει σε συνάντηση που θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για άμεση πληρωμή αναπληρωτών και ωρομισθίων είναι ζητήματα πάλης όλων των εκπαιδευτικών.

ΘΕΜΑ 9Ο :Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Μήνυμα των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας” στον εργαζόμενο λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

Συνάδελφοι

Διαδώστε το μήνυμά μας : Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!

Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.

Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.

Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.

Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.

Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.

Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.

Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας- Ασπρόπυργος 30/11/2011

 

Το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε να παραδώσει το ψήφισμα συμπαράστασης από τη ΓΣ προς τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη. Για το λόγο αυτό θα μπει πούλμαν που θα ξεκινήσει 5.30μμ από τα γραφεία του συλλόγου για την ελληνική χαλυβουργία. Καλούνται τα μέλη του συλλόγου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους απεργούς.

 

ΘΕΜΑ 10Ο Η τακτική συνεδρίαση ΔΣ αποφασίστηκε να είναι κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στα γραφεία του συλλόγου, 7μμ και είναι ανοικτή.

 

Το ΔΣ αποφάσισε την έκδοση ατζέντας που θα δοθεί δωρεάν στα μέλη του συλλόγου.

 

Το ΔΣ αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για όλες τις δράσεις του την 20η Δεκέμβρη 6μμ στα γραφεία του συλλόγου.

Ενημερωτικό Νο 4

ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΠ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΘΕΜΑ 1Ο : ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΠ

 

Τακτικό μέλος: Παπλωματάς Κώστας

Αναπληρωματικό μέλος : Αποστολίδης Θεόφιλος

 

ΘΕΜΑ 2Ο : ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Το ΔΣ συζήτησε για την υλοποίηση των δράσεων που είχαν αποφασιστεί το προηγούμενο διάστημα: κινητοποίηση στη ΔΕΗ, συνάντηση με προϊσταμένη Γ. Αθήνας, συνάντηση με συναδέλφους του ειδικού σχολείου για προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, επίσκεψη στην ελληνική χαλυβουργία για παράδοση του ψηφίσματος της ΓΣ.

Αποφασίστηκε:

Να γίνει δεύτερη συνάντηση με τους απεργούς χαλυβουργούς στο διάστημα των διακοπών.

Να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με την ένωση γονέων και να προετοιμαστούμε για να ανοίξει κύκλος συναντήσεων με τους συλλόγους γονέων από κοινού με την ένωση σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τους στόχους του εκπαιδευτικού κινήματος.

Να υπάρξει ανακοίνωση που θα μοιραστεί μετά τις διακοπές στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία του Περιστερίου σχετικά με την εκπαίδευση.

 

Τέλος το ΔΣ αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο συντονισμό συλλόγων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που κάλεσε ο σύλλογος «Αριστοτέλης» και να συμμετέχει σε αυτόν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 13 Δεκέμβρη 2011 πραγματοποιήθηκε με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Περιστερίου. Η παράσταση διαμαρτυρίας, που συνοδευόταν από δίωρη στάση εργασίας, είχε ως στόχο να εκφραστεί η αντίθεση του συλλόγου μας στα χαράτσια. Εκπαιδευτικοί, σωματεία, φορείς, συνελεύσεις και επιτροπές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησαν από την εκπρόσωπο της διοίκησης της ΔΕΗ να απαντήσει στο αίτημα για μη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια, που δε θα πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Προκλητική ήταν η παρουσία security κατά το διάλογο που ακολούθησε, καθώς και η απαίτηση της εκπροσώπου της διοίκησης να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κινητοποίηση. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ο security αποχώρησε. Η παρουσία δημοσιογράφων κρίθηκε «απειλητική» από την εκπρόσωπο τηςδιοίκησης, η οποία για το λόγο αυτό επέλεξε να μην απαντήσει στο αίτημα του συλλόγου. Το ΔΣ παρέδωσε την απόφασή μας και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψουμενα διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι που δεν θα πληρώσει το χαράτσι.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου μας, επέδωσε σήμερα 16 Δεκέμβρη 2011ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς της ελληνικής χαλυβουργίας. Σε κλίμα έντονης συγκίνησηςοι απεργοί των 47 ημερών υποδέχτηκαν τα μέλη του συλλόγου μας και το ΔΣ. Μας ενημέρωσαν για την πορεία του αγώνα τους και την ανάγκη να εκφραστεί η συμπαράσταση του κόσμου απεργιακά και μας κάλεσαν στην κινητοποίηση του Σαββάτου 17 Δεκέμβρη 2011. Από πλευράς του ΔΣ υπήρξε δέσμευση να γίνουν γνωστέςοι αποφάσεις της γενικής τους συνέλευσης στους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και τονίστηκε ότι η φωτιά της ελληνικής χαλυβουργίας πρέπει να απλωθεί παντού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» στα πλαίσια υλοποίησης απόφασής του πραγματοποίησεσήμερα 16 Δεκέμβρη 2011συνάντηση με το προσωπικό του ειδικού σχολείου Περιστερίου.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για «επέκταση καθηκόντων του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού» που αφορούσε στην μετακίνηση τριών συναδέλφων από το ειδικό σχολείο στο ειδικό νηπιαγωγείο Περιστερίου. Το ΔΣ του συλλόγου είχε ταχθεί ενάντια στην απόφαση αυτή υπογραμμίζοντας ότι η μετακίνηση συναδέλφων για κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, γίνεται σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους και εντάσσεται στη λογική «εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού» στους χώρους της ειδικής αγωγής. Αποτελεί συνέχεια του «μοιράσματος» εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε δυο μαθητές με αναπηρία, εφαρμόζοντας την parttime ειδική εκπαίδευση και είναι προπομπός ενός σχεδίου που θέλει τους εκπαιδευτικούς «περιφερόμενο θίασο», ανάλογα με τις όποιες ανάγκες χρειάζονται να καλυφτούν κάθε φορά.

Η συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ειδικό σχολείο έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την έλλειψη προσωπικού ειδικοτήτων, την ανάγκη για κτήριο που να ικανοποιεί τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου. Υπογραμμίστηκε από τους συναδέλφους το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός μόνο ειδικού σχολείου και ειδικού νηπιαγωγείου στο Δήμο του Περιστερίου, η απουσία δηλαδή δημόσιων δομών ειδικής εκπαίδευσης, αφήνει χώρο για την εκμετάλλευση των μαθητών με αναπηρία από τους ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο.

Το ΔΣ του συλλόγου υπογράμμισε την αναγκαιότητα μαζικοποίησηςτου συλλόγου με την ένταξη όλων των ειδικοτήτων σε αυτόν καιεπικέντρωσε στο ότι τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης αποτελούν συνέχεια των προβλημάτων της γενικής και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν ενιαία από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Δεκέμβρη 2011 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου συνάντηση με την κ. Ψαρρά, προϊστάμενη του ΠΥΣΠΕ Γ. Αθήνας.

Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκαν οι αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου και ζητήθηκαν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα των σχολείων του Περιστερίου. Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις στη δημόσια εκπαίδευση από την εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι τραγικές μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού σε υγεία- παιδεία και υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εφεδρεία, καθώς και τα ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα από την εφαρμογή του μνημονίου στις ζωές των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Το ΔΣ γνωστοποίησε επίσης αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων του συλλόγου μας σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για το οποίο παλεύουμε.

Από πλευράς της διοίκησης δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν.

Εκτιμάται ότι οι διαπιστώσεις που έγιναν από πλευράς της διοίκησης δεν συνιστούν δράσεις γιατην επίλυση προβλημάτων της εκπαίδευσης. Απεναντίας υπάρχουν αποφάσεις που πάρθηκαν όχι με γνώμονα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών (είναι πρόσφατη η απόφαση για «μοίρασμα εκπαιδευτικών» της παράλληλης στήριξης σε δυο μαθητές με αναπηρία) αλλά στοχεύοντας στην εφαρμογή οικονομικών κριτηρίων στην εκπαίδευση (εξοικονόμηση εκπαιδευτικών).

Το ΔΣ του συλλόγου εκτιμά επίσης ότι η εκπαιδευτική πολιτική του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ το επόμενο διάστημα θα εντείνει την προσπάθεια εφαρμογής αυταρχικότερου μηχανισμού στην εκπαίδευση (εδώ εντάσσεται το σχέδιο νόμου για τη διοίκηση). Στην προσπάθεια για να εδραιωθεί το σχολείο της αγοράς, η επιλογή των στελεχών που θα το υπηρετήσουν γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια, εκείνα της εφαρμογής της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα χρειάζεται να υψωθεί μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ

46 ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό

Συνάδελφοι

Οι απεργοί χαλυβουργοί χαιρετίζουμε όλους όσους πάλεψαν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που νέκρωσε όλο το Θριάσιο. Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες που έσπασαν το φόβο, απέργησαν για πρώτη φορά.

Σφίγγουμε το χέρι στους συνάδελφους που αγωνίζονται για να μην περάσουν οι απολύσεις στο χώρο τους, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Εδώ στο Θριάσιο που χτυπά η καρδιά των βιομηχανικών εργατών, στείλαμε μήνυμα στους ιδιοκτήτες και τη μαύρη κυβέρνησή τους: κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, δεν θα γίνουμε δούλοι στα εργοστάσια για τα κέρδη σας!

Ο Μάνεσης και οι-υπόλοιποι βιομήχανοι πήραν το μήνυμα.

Οι χαλυβουργοί δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα! Δεν -έχουν μόνο μία φωτιά να σβήσουν! Έχουμε μαζί μας όλη την εργατική τάξη τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν ότι είναι αγώνας που τους αφορά.

Αν κάνουμε πίσω, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλο το εργατικό κίνημα!

Η στήριξη στους χαλυβουργούς δυναμώνει. Τόσες μέρες, ο λαός μας που υποφέρει στέκεται με πείσμα στο πλευρό μας. Παίρνει δύναμη από τον αγώνα μας και μας δίνει δύναμη μεγαλύτερη. Πίσω δεν κάνουμε! Έρχονται απολυμένοι εργάτες και μας ενισχύουν από την πενιχρή αποζημίωσή τους! Φτωχός λαός δίνει από το υστέρημά του, αλλά πιο πολύ μας δίνει την ψυχή του όταν μας λέει: ΚΡ Α ΤΑ ΤΕ!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούονται δύο κόσμοι:

Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν να μας. βάλουν μέσα στα εργοστάσια με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που παλεύουμε για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών μας και στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο. Δεν είμαστε μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είναι όλοι οι εργαζόμενοι. Η επίθεση σε όλους τους χώρους δουλειάς μεγαλώνει.

Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα! Η φωτιά που άναψε εδώ να ανάψει σε όλα τα εργοστάσια! Είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο έμπειροι! Μάθαμε να ξεχωρίζουμε φίλους και εχθρούς.

Κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους των βιομηχάνων που απειλούν, συκοφαντσ6ν τον αγώνα μας, προσπαθούν να σπάσουν την ενότητά μας, μας συμβουλεύουν να υποταχθούμε! Περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Οι βιομήχανοι και η κυβέρνησή τους δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα, τους ξέρουμε καλά!

Συμμετέχουμε με αποστολή αντιπροσωπείας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Βόλο την Παρασκευή 16/12/2011.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Παναττικό Συλλαλητήριο Στήριξης του αγώνα μας το Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, Λαυρίου, Μεγάρων) να κυρήξουν 24ωρη απεργία.

Η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης στους χαλυβουργoύς, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!Όλοι στον αγώνα, η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!

Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών, Ασπρόπυργος 15/12/11

Ενημερωτικό Νο 3

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ -ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΕΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ- ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗΣ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΔΑΓΡΕ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στην ιατρική-φαρμακευτική περίθαλψη και τις ειδικές αγωγές του ΟΠΑΔ
Kινητοποίηση Ωρομισθίων και αναπληρωτών

ΘΕΜΑ 1Ο : ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Το ΔΣ του συλλόγου, στη συνεδρίαση του 9/12/2011 συζήτησε τον τρόπο συγκέντρωσης της συνδρομής των μελών του συλλόγου μας. Η απόφαση της ΓΣ της 10ης Νοέμβρη 2011 ήταν η διαμόρφωση της συνδρομής στα 30 ευρώ (27 ευρώ προς τη ΔΟΕ-απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της- και 3 ευρώ προς το σύλλογο).

Επειδή πληρωνόμαστε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και επειδή ο σύλλογος αποφάσισε να μην εμπλακεί η ΔΟΕ στη συγκέντρωση των συνδρομών, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε συγκεκριμένα εμπόδια (π.χ. οι συνάδελφοι της Γ. Αθήνας, μετά την κατάργηση των γραφείων, είναι σε ενιαία βάση δεδομένων και υπάρχουν διαφορετικές συνδρομές ανά σύλλογο, γεγονός που δυσκολεύει τη συγκέντρωση των συνδρομών) αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους διευθυντές των σχολείων να συμπληρώσουν έναν πίνακα με τα στοιχεία των συναδέλφων που βρίσκονται στο σχολείο με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, αναπληρωτές ΕΣΠΑ, ωρομίσθιοι),να ταξινομηθούν ονομαστικά και να αναγραφεί η σχέση εργασίας τους στον πίνακα.

Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από τους συναδέλφους του ΔΣ που έχουν την ευθύνη του κάθε σχολείου, σε ηλεκτρονική μορφή για να είναι δυνατή η επεξεργασία τους. Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει για να γίνει η συγκέντρωση της συνδρομής των μελών μας.

 

Συνάδελφοι,

 

Σαν σύλλογος έχουμε εκφράσει τις έντονες διαφωνίες μας με τη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ με το ύψος της συνδρομής προς την Ομοσπονδία. Πιστεύουμε ότι το ύψος της συνδρομής πρέπει να μειωθεί στα 20 ευρώ. Αυτό χρειάζεται να πραγματοποιηθεί όχι σε βάρος της αγωνιστικής δράσης και προβολής των αιτημάτων του κλάδου αλλά με κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων και με άλλη διαχείριση των οικονομικών. Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τα σωματεία ως συλλογικούς εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων, της αγωνιστικής τους συσπείρωσης, της ταξικής ενότητάς τους. Δεν τα θεωρούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρησιμοποιούνται ως χώροι προσωπικής ανέλιξης και οφέλους.

Πάνω από 40 σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε., αποφάσισαν και πρότειναν κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων, υποχρέωση των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ, των αιρετών, των μελών της Ε.Ε. και του ΙΠΕΜ ΔΟΕ για συγκεκριμένο πλαφόν στα έξοδά τους και μόνο μετά από προσκόμιση αποδείξεων. Η άρνηση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων της 80ης Γ.Σ. τον Ιούνιο του 2011 να δεχτεί αυτή την πρόταση είναι προκλητική και μας βρίσκει αντίθετους.

Η μείωση της συνδρομής προς τη ΔΟΕ στα 27 ευρώ και η μείωση των εξόδων κατά 20% που αποφάσισε η 80η Γ.Σ. χωρίς να συνοδεύεται από κατάργηση των προνομίων και εισαγωγή πλαφόν και αποδείξεων είναι στάχτη στα μάτια αλλά και προσβολή των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που βλέπουμε τους μισθούς μας να μειώνονται δραματικά.

Το ΔΣ του συλλόγου μας θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός είναι εθελοντική προσφορά και τα κάθε λογής προνόμια οικονομικά, προσωπικής ανέλιξης κ.λπ. τον κατασυκοφαντούν.Με βάση τα παραπάνω, για να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά της ομοσπονδίας, απαιτούμε:

να αλλάξει ο τρόπος καταχώρησης των εξόδων της ομοσπονδίας. Τα έξοδα να καταγράφονται με τα πραγματικά τους ονόματα π.χ. έξοδα περιοδειών μελών Δ.Σ., έξοδα φωτοτυπιών, έξοδα μηνιαίας μετακίνησης, επιμίσθιο κ.λπ. και όχι σε ένα γενικό κωδικό έξοδα για κινητοποιήσεις, όπως γίνεται σήμερα.

 

ΘΕΜΑ 2Ο : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ -ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ, το τελευταίο μέτρο θωράκισης του συστήματος απέναντι στο παρατεταμένο αγώνα των εργαζόμενων του λαού και της νεολαίας τα τελευταία δυο χρόνια, θέλει να περάσει τα αντεργατικά μέτρα που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Πιστή στις επιταγές της ΕΕ και ΔΝΤ στοχεύειστην εξασφάλιση των πιστωτών με το μέγιστο δυνατό ποσοστό αποπληρωμής τωντοκογλυφικών δανείων, οδηγώντας σε χρεοκοπία τους εργαζόμενουςμε την καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων και εξαφάνιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Θέλει να μας μετατρέψει σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη βάρβαρης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, να ξεπουλήσει σε ντόπιες και ξένες επιχειρήσειςτο δημόσιο, τον ορυκτό πλούτο, κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Στο χώρο της εκπαίδευσης τα οξυμμένα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημόσιων δομών της δεν εξασφαλίζουν τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Τα φαινόμενα διάλυσης και ιδιωτικοποίησής της οξύνονται και συνδέονται άμεσα με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες της. Οι αλλαγές που επιδιώκονται εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική για την παιδεία που χαράχτηκε και υλοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παλαιότερα και από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σήμερα. Το «νέο σχολείο» και το «νέο πανεπιστήμιο» αποτελούν ριζικές μακρόπνοες προσαρμογές για να διασφαλιστεί αποτελεσματικότερα η σύνδεση της παιδείας με την κερδοφορία των μονοπωλίων, με επιδίωξη να «παραχθεί» από τις δομές της εκπαίδευσης φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Παράλληλα ενισχύεται η παρέμβαση του κράτους στο περιεχόμενο της γνώσης, με συγκεκριμένη ιδεολογικοπολιτική στόχευση.

Η νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τον «Καλλικράτη» δημιουργεί όρους για εντονότερη ταξική κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων, διαφοροποίηση σχολικού και αναλυτικού προγράμματος,συμμετοχή των γονιών στο κόστος λειτουργίας του σχολείου, άνοιγμα της πόρτας του σχολείου στις αγορές.

Δημιουργείται νέο πλαίσιο αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αξιολογείται ο βαθμός εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Εδώ εντάσσεται και ο νέος αντιδραστικός ρόλος των στελεχών εκπαίδευσης σε ρόλο manager.

Ο Ν.3848/2010, που σχετίζεται με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα. Η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας έχει διαμορφώσει επτά κατηγορίες ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ακυρώνουν τη σταθερότητα στη σχέση μαθητή-εκπαιδευτικού ως προϋπόθεση της μαθησιακής διαδικασίας.

Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι κρίσιμες. Τα σχολεία απαξιώνουν τη γνώση με στροφή στις δεξιότητες και τα νέα αναλυτικά προγράμματα, εντείνουν τον ανορθολογισμό, την αποδιάρθρωση της σκέψης των μαθητών.

Η εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που φωτογραφίζονται μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προκειμένου να συμβάλλει η εκπαίδευση στην καπιταλιστική κερδοφορία, θα έχουν τραγικές συνέπειες για το λαό και τα παιδιά του. Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού υπογραμμίζει την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων, για επέκταση της χρήσης ψηφιακών υποδομών και ΕΝΝΟΕΙ κλεισίματα σχολείων, σταδιακή υποκατάσταση του βιβλίου από τον Η/Υ ως βασικού εργαλείου για τη μάθηση, τη στιγμή που κλείνουν οι όποιες σχολικές βιβλιοθήκες υπάρχουν και τα σχολικά βιβλία είναι άφαντα. Αυτό που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2012 είναι η στάση πληρωμών προς τη λαϊκή οικογένεια. Οι μόνες δαπάνες που αυξάνονται είναι όσες συνδέονται με την ανάγκη του κεφαλαίου για την παραγωγή ακόμα πιο φθηνής εργατικής δύναμης (οι δαπάνες της Γεν. Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης αυξήθηκαν 40%!), τη στιγμή που μειώνονται κατά 516 εκατ.ευρώ από πέρσι τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων, πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ερευνητικών κέντρων.

Στα σχολεία τα βιβλία δεν έχουν έρθει ακόμα, τα ξενόγλωσσα βιβλία στο Λύκειο αγοράζονται, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι τεράστιες. Στον αέρα βρίσκεται το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Άμεσα εκρηκτικό θα εμφανιστεί το ζήτημα της θέρμανσης. Η κατάσταση αυτή πατάει σε μια ήδη τραγική πραγματικότητα απουσίας υλικοτεχνικής υποδομής, κακοσυντηρημένων σχολείων, καθαριότητας, κλπ.

Στα σχολεία των λαϊκών συνοικιών, πληθαίνουν φαινόμενα τα υποσιτισμού των μαθητών.

Στις δομές της Ειδικής εκπαίδευσης η κατάσταση είναι τραγική καθώς η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε κλείσιμο δομών και αναγκάζει τις οικογένειες να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι είτε με κατ’οίκον φροντίδα είτε με εγκατάλειψη της εργασίας τους.

Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης είναι αγώνας επιβίωσης.

Εάν περάσουν η ζωή μας θα συντριβεί, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε ένα κόσμο δίχως αύριο.

ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος.Υπάρχει και άλλος δρόμος αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Παύση πληρωμών τουχρέους – μη αναγνώριση και διαγραφή του,αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε.. Να επιστραφούν και να δοθούν τα 100 δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία (15% επί του Γ.Κ.Π.), υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί ως τώρα στις αποφάσεις των Γ.Σ. του συλλόγου μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Παλεύουμε ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενάντια στον Καλλικράτη, στο "νέο σχολείο-λύκειο-πανεπιστήμιο", που στοχεύουν στη διεύρυνση των μορφωτικών ανισοτήτων, κάνουν ταξικότερη την Παιδεία, διαφοροποιούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, απαξιώνουν τη γενική μόρφωση, που ενισχύουν το ρόλο του σχολείου ως ιδεολογικού μηχανισμού του κράτους και τελικά στρέφουν τα παιδιά από το δημοτικό ακόμα στις δεξιότητες, ενώ έχουν απαξιώσει συνολικά την προσχολική αγωγή. Παλεύουμε ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και στο «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών» που διαλύει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις και προαναγγέλει την προσαρμογή του εκπαιδευτικού σε εργαλείο στο νέο διαφοροποιημένο και κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς. Στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, τη δράση των Μ.Κ.Ο. και πάσης φύσεως χορηγών στο σχολείο. Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί παράγεται τόσος πλούτος και γνώση που μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να ζήσουν καλύτερα και τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα ως τα 18 τους χρόνια που ολοκληρώνονται βιολογικά, ψυχικά και πνευματικά, για να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα

 

Στη βάση αυτή απαιτούμε:

Καθολική, δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, γενική δωδεκάχρονη εκπαίδευση για όλους, σε ένα τύπο σχολείου με ενιαία δομή, πρόγραμμα, διοίκηση και λειτουργία, υλικοτεχνική υποδομήκαι το απαιτούμενο εκπαιδευμένοπροσωπικό.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων & καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία. Όλα τα βιβλίαδωρεάν.

Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία με κρατική ευθύνη.

Να πληρώσει το κράτος όλες τις μέχρι τώρα οφειλές των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ. Να υπάρξει κρατικός διακανονισμός για τη διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών τους.

Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση.Άμεση επανασύνδεση της παροχής φυσικού αερίου όπου κόβεται.

Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, σε δαπάνες για αναλώσιμα.

Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σ’ όλα τα σχολεία.

Άμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να βγει έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους για να παρέχεται ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώνταςυποδομές και προσωπικό των Δήμων-χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, εκκλησίας και χορηγών.

Δωρεάν συγκοινωνίες για τους μαθητές.

Καμία νέα κατάργηση-συγχώνευση σχολείων. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων και ενοικίαση κατάλληλων χώρων για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες σε σχολική στέγη. Άμεση απόδοση της ΣΑΤΑ για επισκευές παλαιών και ακατάλληλων σχολείων. Να μη χαθεί ούτε ένα χαρακτηρισμένο οικόπεδο και να δεσμευθούν όλα τα αναγκαία για να οικοδομηθούν νέα σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Για την ειδική αγωγή

Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή.

Δωρεάν θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα και τροφεία στα διάφορα κέντρα ειδικής αγωγής. Το κράτος να αναλάβει τη δημόσια και δωρεάν υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία σε αποκλειστικά δημόσιες εκπαιδευτικές δομές. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες ή να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο, επειδή ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.

Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης, κανένα παιδί της λαϊκής οικογένειας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Άμεση γενίκευση των δομών της ενισχυτικής διδασκαλίας και της ΠΔΣ σε όλα τα σχολεία.

Κατάργηση του ΠΔ του 2010 που προωθεί την παιδική εργασία.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους.

Σύνδεση των δημόσιων μονάδων υγείας (κέντρα υγείας, νοσοκομεία) με τα σχολεία της γειτονιάς για να εμβολιαστούν όλοι οι μαθητές με τα βασικά εμβόλια και για να εκδοθούν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας.

Άμεσα ζητήματα για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών, ωρομισθίων, καθαριστριών) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

Δωρεάν στέγαση για τους νεοδιόριστους και συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Άμεση κρατική επινοικίαση σε ξενοδοχεία, καταλύματα, κ.α. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.

Στα πάγια αιτήματα του συλλόγου μας προσθέτουμε και τα παρακάτω που είναι όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια:

Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητηκαι η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία.

Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Να μην πληρώσει ο λαός χαράτσια με οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργηθεί ο νόμος. Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις. Προνοιακές παροχές, βιβλιάριο Υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί. Αύξηση των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, πολιτισμό και αθλητισμό. Να μειωθούν άμεσα οι στρατιωτικές δαπάνες.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε από το ΔΣ να γίνουν συναντήσεις με:

Το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου για θέματα εκπαίδευσης

Με την Προϊσταμένη του ΠΥΣΠΕ Γ. Αθήνας κ. Ψαρρά.

Με τους σχολικούς συμβούλους γενικής και ειδικής αγωγής των σχολείων που ανήκουν στο σύλλογό μας.

 

ΘΕΜΑ 3Ο : ΝΕΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ- ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

 

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το μήνα Νοέμβριο προσπάθησε να υλοποιήσει «σεμινάρια επιμόρφωσης» παράνομα, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των εκπαιδευτικών και παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματά μας. Αντιμετώπισε τη σθεναρή αντίσταση ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικώνκαι τα σεμινάρια αναβλήθηκαν. Σχετικά με την προσπάθεια για υποχρεωτική παρακολούθηση «επιμόρφωσης» ως προς την πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του «νέου σχολείου», που θα γίνουν σε δεύτερη φάση το Δ.Σ του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής: Ο τρόπος, ο χρόνος και η πρακτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας για την προώθηση της λογικής του «Νέου Σχολείου» είναι προκλητικός και απαράδεκτος. Την ώρα που όλα τα σχολεία βυθίζονται στη φτώχεια και την εγκατάλειψη, στήνονται για άλλη μια φορά φιέστες απορρόφησης κονδυλίων στις πλάτες μας.

Με κλειστά εδώ και ένα χρόνο ΟΛΑ τα Διδασκαλεία, με τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και τα παιδιά χωρίς βιβλία, το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να στήσει «σεμινάρια», τάχα «επιμόρφωσης», στις πλάτες των εκπαιδευτικών, κατά παράβαση κάθε επιστημονικής δεοντολογίας και νόμιμου εργασιακού δικαιώματός τους σεμια εποχή που τα σχολεία αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας, σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στη φτώχεια και την εργασιακή ανασφάλεια, σε μια εποχή που η «παιδαγωγική συζήτηση» εξαντλείται στο ζήτημα των ρυθμών απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στην εποχή αυτή οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του σιωπηλού συνεργού και του κομπάρσου στη διάλυση κάθε μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος της νεολαίας και των εργαζόμενων. Οι εκπαιδευτικοί είναι υποκείμενα της παιδαγωγικής διαδικασίας και όχι διεκπεραιωτές «παιδαγωγικών» αποφάσεων που καταρτίζονται σε γραφεία.

Το εργασιακό μας ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο. Άρα η «επιμόρφωση» δεν μπορεί να γίνεται σε αργίες, Σαββατοκύριακα ή μετά τη λήξη του εργασιακού ωραρίου.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων και την πιλοτική λειτουργία του«νέου σχολείου» ( πρέπει να σημειώσουμε πως ο ορισμός τους έγινε αυθαίρετα και με διοικητικό τρόπο χωρίς να ρωτηθούν οι σύλλογοι διδασκόντων).

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια, να μη συμμετέχουνσε καμιά «επιμορφωτική συνάντηση» εκτός ωραρίου και για το λόγο αυτό παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη μας.

 

ΘΕΜΑ 4Ο : ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗΣ ΣΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΔΑΓΡΕ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Έλλη Αλεξίου» καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισσας Ελένης Δαγρέ, από την εργοδοσία της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων. Η συνεπής απάντηση της συνδικαλίστριας στην επιχείρηση εφαρμογής του νέου μισθολογίου και στο χώρο των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ενόχλησε τους εν λόγω σχολάρχες. Είναι πρόκληση το ανθρωποκυνηγητό ενάντια στη συνάδελφο η οποία αντέδρασε στη μισθολογική περικοπή και στην καθιέρωση ενός επιδόματος που ονόμασαν «οικειοθελή παροχή σχολείου», την οποία βέβαια μπορούν οιεργοδότες να πάρουν πίσω όποτε θελήσουν. Το κείμενο που κυκλοφόρησε η εργοδοσία καθώς και ο καταιγισμός «κατηγοριών» που εξαπέλυσε αποτελεί καθαρή πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη και εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στις φωνές αντίστασης της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στέκεται στο πλευρό της συναδέλφισσας Ελένης Δαγρέ και απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη της. Η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και οι εργοδότες δε θα μπορέσουν να επιβάλλουν τη σιωπή σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στα αντεργατικά τους σχέδια.

Όχι στο πετσόκομμα των μισθών και στους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

 

ΘΕΜΑ 5Ο :ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας συζήτησε σχετικά με τη μετακίνηση συναδέλφων ειδικοτήτων από το ειδικό σχολείο Περιστερίου στο ειδικό νηπιαγωγείο Περιστερίου για κάλυψη αναγκών του τελευταίου. Η μετακίνηση συναδέλφων έγινε με απόφαση της περιφέρειας και το ΔΣ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του.

Η μετακίνηση συναδέλφων για κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, γίνεται σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους και εντάσσεται στη λογική «εξοικονόμησης εκπαιδευτικού προσωπικού» στους χώρους της ειδικής αγωγής.

Αποτελεί συνέχεια του «μοιράσματος» εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε δυο μαθητές με αναπηρία, εφαρμόζοντας την parttimeειδική εκπαίδευση και είναι προπομπός ενός σχεδίου που θέλει τους εκπαιδευτικούς «περιφερόμενο θίασο», ανάλογα με τις όποιες ανάγκες χρειάζονται να καλυφτούν κάθε φορά.

Η κυβέρνηση επιμένει να λειτουργεί ΚΑΙ στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης με τα οικονομικά κριτήρια της αγοράς, αξιολογώντας όπως φαίνεται από την εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει ότι αυτός είναι «δαπανηρός» και «μη ανταποδοτικός». Η λογική αυτή αποτυπώνεται στη συρρίκνωση των δομών της ειδικής αγωγής, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων του χώρου ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ στην εκποίηση των μορφωτικών αναγκών μαθητών και τις ανάγκες στήριξης των οικογενειών τους.

Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης, τη στελέχωση τόσο του ειδικού σχολείου, όσο και του ειδικού νηπιαγωγείου με όλες τις ειδικότητες και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου οι μαθητές με αναπηρία να έχουν την εκπαίδευση που οι ανάγκες τους απαιτούν.

 

ΘΕΜΑ 6Ο :« Διαμαρτυρία για τα προβλήματα στην ιατρική-φαρμακευτική περίθαλψη και τις ειδικές αγωγές του ΟΠΑΔ.»

 

Για άλλη μία φορά η Kυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε, υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία της χώρας μας, βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώνουν (όσοι μπορούν) τεράστια ποσά για την υγεία τους. Τα φαρμακεία διακόπτουν συχνά την εκτέλεση των συνταγών των ασφαλισμένων του δημοσίου αφού τα χρέη του Υπουργείου είναι τεράστια και δεν τους αποδίδονται.

Συνάδελφοι/ισσες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή διακόπτουν τις θεραπείες ή ,όσο έχουν, πληρώνουν οι ίδιοι τα πανάκριβα φάρμακα και υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία για να πάρουν πίσω μετά από πολλούς μήνες ένα μέρος των χρημάτων τους. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην ειδική αγωγή(λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, συμβουλευτικές γονέων, κοινωνικοποιήσεις) του ΟΠΑΔ, γίνεται εφιαλτική, αφού οι ασφαλισμένοι παίρνουν με μεγάλη καθυστέρηση τις λίγες επιστροφές από τις δαπάνες τους, με συνέπεια συχνά να αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους για τις αντισταθμιστικές αγωγές. Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικογένειες να μειώσουν τις αναγκαίες αγωγές που τόσο σημαντικές είναι για τα παιδιά ή και να τις σταματήσουν εντελώς αφού τα ειδικά κέντρα αγωγής δεν πιστώνουν άλλο. Επίσης πάρα πολλοί γιατροί δεν δέχονται πια τα βιβλιάρια του Δημοσίου. Η αμοιβή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή και παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες ή και χρόνια. Οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε επίσκεψη στο γιατρό!!!

Η ίδια κατάσταση υπάρχει και στα διαγνωστικά κέντρα τα οποία είναι απλήρωτα εδώ και πολλούς μήνες.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το Υπουργείο Υγείας, εδώ κι έναν χρόνο «έκοψε» εκατοντάδες σοβαρές εξετάσεις και μας ανάγκασε να τις πληρώνουμε μόνοι μας. Επειδή όλοι εμείς πληρώσαμε και πληρώνουμε για χρόνια, κανονικά τις υγειονομικές και φαρμακευτικές κρατήσεις, επειδή «δε τα φάγαμε όλοι μαζί», απαιτούμε:

Από το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση.

Ο ΟΠΑΔ να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.

Όχι στην υποβάθμιση της Υγείας και στις περικοπές.

Να σταματήσει τώρα η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Δεν χρωστάμε ούτε ένα € στον ΟΠΑΔ.

Απαιτούμε: υψηλού επιπέδου, δημόσια, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη με πλήρη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη για όλους.

 

ΘΕΜΑ 7Ο : «Kινητοποίηση Ωρομισθίων και αναπληρωτών»

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί όλους τους συμβασιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 14/12 στη 1.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Τσόχα 15-17 που διοργανώνουν σύλλογοι και επιτροπές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·Καταβολή των δεδουλευμένων τώρα.

·Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα από ένσημα και ώρες εργασίας.

·Προστασία των ανέργων.

Ενημερωτικό Νο 5

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Έκτακτη γενική συνέλευση
Σύσκεψη με συμβασιούχους
Αντισταθμιστικές δομές της εκπαίδευσης
Προβλήματα σχολείων
Προγραμματισμένες δράσεις του ΔΣ για το επόμενο διάστημα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟ
Έκφραση ταξικής αλληλεγγύης, επιστολή του ΔΣ στους συλλόγους διδασκόντων και στα ΔΣ των συλλόγων γονέων των σχολείων του Περιστερίου
ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου στην τακτική του συνεδρίαση 12/1/2012 συζήτησε και αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα:

 

ΘΕΜΑ 1ο : ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ υλοποιώντας εντολές ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου, οξύνει την αντιλαϊκή πολιτική της, με τη δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων, την αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,την επιβολή νέας φοροεπιδρομής σε βάρος των εργαζομένων, ΞΑΝΑαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο. Διαλύει δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, καθιστώντας την πρόσβαση σε φως, νερό, και άλλα κοινωνικά αγαθά προνόμιο των λίγων. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», εκεί που εργοδότες πλουτίζουν. Η σταθερή 8άωρη εργασία εξαφανίζεται, η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των εργοδοτών αποθρασύνεται, με ανύπαρκτο έως προκλητικό το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η συγκυβέρνηση στοχεύει στην ικανοποίηση ΟΛΩΝ των αξιώσεων του ΣΕΒ.Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας, με στόχο την ανάκτηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

ΩΣΤΟΣΟ, η εργατική αντίσταση δυναμώνει. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ και σε άλλους χώρους, το δείχνουν όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστασίων, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, για το δικαίωμά τους να μην παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να μην χάσουν τη δουλειά τους. Οι αγώνες τους υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον ρόλο που έχουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές, συμμετέχοντας στον «κοινωνικό διάλογο», ενώ δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία για το συντονισμό των αγώνων.

Απέναντι στο «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ» του συστήματος, χρειάζεται να οικοδομήσουμε αγωνιστική ταξική ενότητα, συντονισμό σωματείων καιεργαζομένων σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης. Η απεργία στις 17 Γενάρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη συνένωση των εστιών αντίστασης. Να ανοίξει το δρόμο για το συντονισμό των αγώνων ώστε να σπάσει με τη δύναμη του αγώνα η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων. Χτίζει την αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις και με τη δύναμη και την αντοχή τους φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν όλοι οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούν και να προστατέψουν, την αξιοπρέπειά τους, τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους.

 

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ώστε να γίνει η 17η Γενάρη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης. Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο : Έκτακτη γενική συνέλευση

 

Στα πλαίσια της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ΕΕ και ΔΝΤ το ΔΣ αποφάσισε έκτακτη ΓΣ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, 7μμ, στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

 

ΘΕΜΑ 3ο : Σύσκεψη με συμβασιούχους

Στα σχολεία του συλλόγου μας δουλεύουν 34 συνάδελφοι ΑΜΩ και ΕΣΠΑ, 32 αναπληρωτές και 60 συνάδελφοι από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ΔΣ αποφάσισε να καλέσει τους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και ωρομίσθιους) του συλλόγου σε σύσκεψη, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, 17.30μμ, στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματά τους και ο τρόπος αντιμετώπισης τους στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης που δέχεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Παράλληλα το Δ.Σ. του συλλόγου με απόφασή του καλεί τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ να μην προσυπογράψουν τη νέα σύμβαση λιτότητας, καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός και θα τους καλύψει συνδικαλιστικά.

ΘΕΜΑ 4ο : Αντισταθμιστικές δομές της εκπαίδευσης

 

Απότη μελέτη των στοιχείων των σχολείων του συλλόγου μας προκύπτει ότι υπάρχουν 34 Τμήματα ένταξης, 35 συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης έχουν στην ευθύνη τους 47 μαθητές με ειδικές ανάγκες, ενώ στα σχολεία μας δεν υπάρχει τμήματα υποδοχής.

Στο ΔΣ αναφέρθηκε ότι σε πολλά σχολεία ο αριθμός των μαθητών των ΤΕ υπερβαίνει το ανώτατο όριο (με βάση τη νομοθεσία) των 12 μαθητών, γεγονός που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για δημιουργίαδεύτερου ΤΕ στα σχολεία όπου χρειάζεται.

Η ανάγκη υποστήριξης μαθητών με ειδικές ανάγκες προϋποθέτει από πλευράς της επίσημης πολιτείας την ανάπτυξη και στήριξη των απαιτούμενων δομών (ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο), την έγκαιρη στελέχωση των δομών αυτών με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, την ίδρυση ΤΕ και στα σχολεία που δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή, την ύπαρξηΚΕΔΔΥ που θα μπορούν όχι απλά να αξιολογούν τις ανάγκες των μαθητών, αλλά θα προσφέρουν την απαιτούμενη υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η αποψίλωση ωστόσο των δομών ειδικής εκπαίδευσης (συγχώνευση, κατάργηση ή μη στελέχωση ειδικών σχολείων), οι προσπάθειες για μοίρασμα εκπαιδευτικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού (παράδειγμα οι παράλληλες στηρίξεις και η μετακίνηση ειδικοτήτων του ειδικού σχολείου στο ειδικό νηπιαγωγείο) αποδεικνύει την στόχευση του επίσημου κράτους για κατάργηση στην πράξη της ειδικής εκπαίδευσης.

Το ΔΣ του συλλόγου θα πάρει πρωτοβουλίες που θα αντιστρατεύονται αυτή την πολιτική και θα εντείνει τη δράση του προκειμένου τα παιδιά με αναπηρίεςκαι ειδικές ανάγκες να έχουναυτό που τους ανήκει: δημόσια και δωρεάν ειδική εκπαίδευση, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

 

ΘΕΜΑ 5ο : Προβλήματα σχολείων

 

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τους διευθυντές των σχολείων, για την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή συμπληρώνοντας τον παρακάτω πίνακα (ως 2/2/ 2012). Ο πίνακας θα δοθεί στους συναδέλφους του ΔΣ που έχουν την ευθύνη του σχολείου τους.

 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ..ΔΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Κτηριακές ανάγκες

 

Ανάγκες συντήρησης κτηρίου

 

Οικονομικές δυσκολίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, φυσικό αέριο)

 

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό

(παράλληλη στήριξη, ειδικότητες, κ.α)

 

 

 

Δυσκολίες κοινωνικού χαρακτήρα σε οικογένειες μαθητών (ανεργία, ανασφάλιστοι, γονείς)

 

 

 

 

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ 6ο : Προγραμματισμένες δράσεις του ΔΣ για το επόμενο διάστημα

 

ΤοΔΣ για το επόμενο διάστημα προγραμμάτισε τις παρακάτω δράσεις:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012: επαφή με τη διοίκηση του ΙΚΑ Περιστερίου, του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και τη διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου για να συζητήσει την ανάγκη κάλυψης των ιατροφαρμακευτικών αναγκών μαθητών μας που οι οικογένειες τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012: συμμετοχή στη συνάντηση συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για δράσεις ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση από πλευράς της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και τις ζωές μας.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012: συνέντευξη τύπου στο Άλτερ στις 12.οο και περιοδεία σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου: Συμμετοχή στη συναυλία των εργαζομένων του Άλτερ, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την αλληλεγγύη του συλλόγου μας στην ανάπτυξη των αγώνων.

Συγκέντρωση τροφίμων για τους απεργούς της βιομηχανικής ζώνης Μπουρναζίου (μέχρι 25 Ιανουαρίου, ημέρα της ΓΣ του συλλόγου μας).

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου: Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης γονέων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας σε θέματα παιδείας.

 

ΘΕΜΑ 7ο : ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΣΤΟΥΣ ΒΑΪΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟ

 

ΤοΔ.Σ. τουσυλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίουεκφράζει τη συμπαράσταση της στους Βαϊνά Παντελή (αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) και Χρόνη Γιώργο (αναπληρωτή αιρετό στο Γ΄ ΠΥΣΠΕ) για τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για την επιλογή τους να βαθμολογήσουν αρνητικά, στις κρίσεις των διευθυντών, υποψήφιους που είχαν καταγγελθεί από συλλόγους εκπαιδευτικών για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη προκαταρκτική εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και ζητάμε να σταματήσει τώρα.

 

ΘΕΜΑ 8ο : Έκφραση ταξικής αλληλεγγύης, επιστολή του ΔΣ στους συλλόγους διδασκόντων και στα ΔΣ των συλλόγων γονέων των σχολείων του Περιστερίου

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» εκφράζοντας τησυμπαράστασή του στους εργαζόμενους του δήμου μας (Άλτερ, Λουκίσσα», Μυλωνάς, Αλουμινέξ, τυποεκδοτική 3Ε και VivaA.E) που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις επειδή είναι απλήρωτοι, αποφάσισε να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους απεργούς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με την είσοδο του νέου χρόνου όλο και περισσότερο φαίνονται τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τραπεζών, ΔΝΤ και ΕΕ. Χιλιάδες οι άνεργοι, χιλιάδες οι υποψήφιοι άνεργοι με τις απολύσεις που βρίσκονται προ των πυλών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρή επίθεση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, και απέναντι στην επίθεση αυτή αναπτύσσεται κύμα αλληλεγγύης που δυναμώνει παντού όπου υπάρχει αντίσταση.

Απέναντι στην καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες της στον κόσμο της δουλειάς στοχεύουμε να αναπτύξουμε -παράλληλα με την πολιτική μας δράση για την ανατροπή- δίκτυα έμπρακτης ταξικής, κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο και γειτονιά.

Δίκτυα ταξικής αλληλεγγύης ανεξάρτητα από το κράτος και το κεφάλαιο, μακριά από τα προγράμματα και τις επιδοτήσεις, χωρίς χορηγίες και «φιλάνθρωπους» χορηγούς.

Δίκτυα που θα στηρίζονται από τις δικές μας πλάτες, τις πλάτες των εργαζόμενων, που θα συνδέονται άμεσα με κινηματικές πρωτοβουλίες και θα συνδυάζουν την κοινωνική υποστήριξη με την αντίσταση της κοινωνίας για να διαφυλάξουμε από την εξαθλίωση τα πιο αδύναμα τμήματα της τάξης μας, για να αγωνιστούμε για το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Με αυτή τη θέαση σας καλούμε να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις ανάγκες των καιρών, δυναμώνοντας τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι το κάλεσμα αυτό θα βρει θερμή ανταπόκριση από όλους.

 

ΘΕΜΑ 9ο : ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σας κάνουμε γνωστό ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α. και έχει υπογράψει συμφωνητικό για έκπτωση κατά 25% σε ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός λεκανοπεδίου Αττικής. Για φέτος η ετήσια κάρτα θα έχει ισχύ από 1/2/2012 έως & 31/1/2013.Οι ισχύουσες τιμές γι’ αυτές τις κάρτες χωρίς την έκπτωση είναι:

ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

•1. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα

Ισχύει: για Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ, Μετρό (μέχρι το Κορωπί) και Προαστιακό (στο τμήμα της γραμμής του Μαγούλα - Πειραιάς - Κορωπί)

Τιμή: 450,00 ευρώ (περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. 9%)

•2. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για Λεωφορεία, Τρόλλεϋ και Τραμ

Ισχύει: για Λεωφορεία (εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα – Σαρωνίδα της γραμμής Ε22), Τρόλλεϋ και Τραμ

Τιμή: 200,00 ευρώ (περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. 9%)

Απ’ αυτές τις τιμές αφαιρουμένου του 25% σύμφωνα με τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον ΟΑΣΑ, διαμορφώνονται οι παρακάτω τιμές:

1. Λεωφορεία – Τρόλεϋ – Τραμ: 200-25% = 150€

2. Για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (Μετρό, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία, Τρόλεϋ, Τράμ κλπ) : 450-25% = 337,50 €

Η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος ενημερώνουν τα μέλη τους σε σχέση με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και καλούν όσους ενδιαφέρονται να τις προμηθευτούν, να προσκομίσουν στο Σύλλογό τους τα χρήματα που αντιστοιχούν στην κάρτα που επιθυμούν καθώς και μια φωτογραφία τους. (Η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος ορίζει σε πόσες και ποιες μέρες και ώρες θα προσκομίζονται τα παραπάνω στην έδρα του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας).

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία ή ο Σύλλογος (πριν τις 25/1/2012) μετατρέπει σε ενιαία τραπεζική επιταγή εις διαταγήν της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνολικά όλα τα μετρητά που μάζεψε για τις κάρτες. Η επιταγή αυτή μαζί με τον αριθμό των μικρών και τον αριθμό των μεγάλων καρτών – στις οποίες αντιστοιχούν τα χρήματα της επιταγής – προσκομίζονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 26 & 27/1/2012.

Οι Ομοσπονδίες ή οι Σύλλογοι δίνουν στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου που θα τον ειδοποιήσουμε για να παραλάβει τις κάρτες από τα γραφεία μας.

Καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση των χρημάτων και των φωτογραφιών ορίζεται η ημέρα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (25/1/2012)

ΘΕΜΑ 10ο : ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» εκφράζει τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του εργοστασίου «Λουκίσσα» που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις επειδή είναι απλήρωτοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργατικές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στο Δήμο μας το τελευταίο διάστημα (Λουκίσσα», Μυλωνάς, Αλουμινέξ και VivaA.E.), έχουν κοινά χαρακτηριστικά: απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες, μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. Με την είσοδο του νέου χρόνου όλο και περισσότερο φαίνονται τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τραπεζών, ΔΝΤ και ΕΕ. Χιλιάδες οι άνεργοι, χιλιάδες οι υποψήφιοι άνεργοι με τις απολύσεις που βρίσκονται προ των πυλών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρή επίθεση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί προσπαθούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των εργατών. Απάντηση στα σχέδια τους είναι το κύμα αλληλεγγύης της εργατικής τάξης που δυναμώνει παντού όπου υπάρχει αντίσταση.

Τώρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των τραπεζών, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νέα δανειακή σύμβαση που ετοιμάζει η πραξικοπηματική κυβέρνηση θα σημάνει νέα καταβύθιση του βιοτικού επιπέδου της τεράστιας λαϊκής πλειοψηφίας.

 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Είμαστε αισιόδοξοι. Με τη φωτιά της ελληνικής χαλυβουργίας να κρατιέται ζωντανή και τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης να δυναμώνει, εστίες αντίστασης σιγοκαίνε σε όλη τη χώρα. Εστίες που δεν κοπιάζουν, αλλά φουντώνουν. Όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων αποφασίζουν να μπουν σε έναν αγώνα που γνωρίζουν ότι δεν θα κριθεί σε μια μέρα, με μια τουφεκιά, αλλά θα χρειαστεί να απλώσει τις δυνάμεις του οικοδομώντας ένα μέτωπο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής του σάπιου συστήματος που εξαθλιώνει τις ζωές μας.Το δικό μας αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία της 17ης Ιανουαρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Περιστερίου και τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου για ζητήματα παιδείας.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Δεκέμβρη 2011 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. τουσυλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου συνάντηση με το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Αρβανίτη για ζητήματα παιδείας.Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκαν οι αποφάσεις της ΓΣ του συλλόγου και έγινε συζήτηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις στη δημόσια εκπαίδευση από την εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι τραγικές μειώσεις του κρατικού προϋπολογισμού σε υγεία- παιδεία και υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εφεδρεία, καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα από την εφαρμογή του μνημονίου στις ζωές των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

Τονίστηκε ότι η εκπαίδευση καιη παιδεία βρίσκονταιστο επίκεντρο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που διαπερνούν το σύνολο των λειτουργιών του καπιταλιστικού κράτουςκαι αποτελούν υλοποίηση των κατευθύνσεων- εντολών του διευθυντηρίου των Βρυξελλών μέσα από το τρίπτυχο Ανάπτυξη- Ανταγωνιστικότητα- Απασχόληση, που καθορίζεται και εξειδικεύεται από την αντίστοιχη λευκή βίβλο για την εκπαίδευση.

Στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων σημαντικός είναι ο ρόλος που έχει ανατεθεί στην Τ.Α., και αυτό, γιατί πιστεύουν ότιστο όνομα των τοπικών «ιδιαιτεροτήτων» είναι πιο εύκολο να γίνουν αποδεκτά μέτρα και ρυθμίσεις όπως η ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από τη διαφοροποίηση των προγραμμάτων.

Οι δήμοι και οι νομαρχίες καλούνται να αναλάβουν το βάρος σημαντικών ανατροπών,για την υποταγή της παιδείας στους νόμους της αγοράς και υποκατάστασηςτηςσε φτηνή κατάρτιση.

Τα ΣΔΙΤ (οι ιδιώτες δηλαδή) αναλαμβάνουν την ανέγερση, συντήρηση, επισκευή, φύλαξη και καθαριότητα των σχολικών κτηρίων με πολυετείς συμβάσεις και το αζημίωτο. Οι σχολικοί χώροι μετατρέπονται σε ένα πεδίο αγοράς αντιπαιδαγωγικό-αντιεκπαιδευτικό. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των σχολείων το αναλαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, περιφέρειες). Αυτό σημαίνεινέους πρόσθετους ειδικούς φόρους για την παιδεία (Φιλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ ), με αποτέλεσμα την άμεση ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την αγορά του εκπαιδευτικού έργου ως προϊόντος αμφίβολου και πανάκριβου για τα λαϊκά στρώματα. Μέσω του Καλλικράτη η ΤΑ θα προσλαμβάνει το προσωπικό του σχολείου με συμβάσεις, θα καταρτίζει τοπικά προγράμματα και θα παρεμβαίνει στη σχολική ζωή και πράξη, στο όνομα της αποκέντρωσης. Η αποκέντρωση αποτελεί τηνευέλικτη προσαρμογή των σχολείων στις ανάγκες της τοπικής αγοράς και της πρόχειρης κατάρτισης που απαιτεί.

Οι αυτοδιοικητικοί φορείς θα συνεργάζονται άμεσα με τους επιχειρηματίες και τους χορηγούς, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο και αυτό που τελικά μένει για τα παιδιά των εργαζόμενων και ανέργων είναι ο κοινωνικός και μορφωτικός αποκλεισμός, η εργασιακή εξαθλίωση και οι οικονομικές θυσίες..

Η τοπική αυτοδιοίκηση, αντί για θεσμός λαϊκής αντιπολίτευσης και αγώνα και εκτός από φορέας ενσωμάτωσης που ήδη είναι, μεταβάλλεται σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής του. Γι’ αυτό απαιτείται αυτοδιοίκηση-ανατροπέας των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, εστία συσπείρωσης και αγωνιστικής δράσης του λαού για τα πραγματικά του συμφέροντα που καθορίζονται από τις σύγχρονες υλικές και πνευματικές ανάγκες του.

Από πλευράς του ΔΣ ζητήθηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσειςπου αφορούν στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, το ζήτημα των καθαριστριών, τη φύλαξη των σχολείων καθώς και τα μέτρα που σχεδιάζει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των αναγκών των ανέργων οικογενειών των μαθητών μας.

Επισημάνθηκε η αντίθεση του ΔΣ στην πληρωμή των μελών των σχολικών επιτροπών, μέτρο το οποίο στερεί από τα σχολεία επιπλέον χρήματα που χρειάζονται (οι πρόεδροι των επιτροπών αποφασίστηκε να αμείβονται με 704 ευρώ καθαρά το μήνα, οι αντιπρόεδροι με 256 ευρώ καθαρά το μήνα και το κάθε μέλοςμε 16 ευρώ για κάθε συνεδρίαση). Από πλευράς μας επισημάνθηκε ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου λειτουργούν με ανταποδοτικά οφέλη ως προς την προσφορά τους.

Από πλευράς της διοίκησης του Δήμου τονίστηκε ότι προσυπογράφονται όλα τα αιτήματα του συλλόγου μας, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει «στάση πληρωμών από πλευράς του κράτους», δε διευκολύνει την επίλυση προβλημάτων που απαιτούν χρήματα για να αντιμετωπιστούν. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι στο Δήμο Περιστερίου δόθηκαν πριν λίγες μέρες 175.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, ποσό ιδιαίτερα δυσανάλογο με τις ανάγκες των σχολείων για τη συντήρησή τους (εκτιμώνται από τη διοίκηση του Δήμου ότι αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ).

Από τη συζήτηση δεν προέκυψαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Η δικαίωση των θέσεων του συλλόγου μας από πλευράς της διοίκησης του Δήμου, δεν συνιστά λύση στα προβλήματα.

Το γεγονός ότι η νέα χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς (αυξήσεις σε τιμολόγια της ΔΕΗ, μειώσεις σε λειτουργικά έξοδα των σχολείων, εφαρμογή του σχεδιασμού για την υλοποίηση του σχολείου της αγοράς, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, απολύσεις, κ.α.) μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι η δημοτική αρχή δεν βρίσκεται σε μια κατεύθυνση στήριξης του μετώπου που χρειάζεται σήμερα να ενισχυθεί στην κοινωνία, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική αλλά και όσοι την στηρίζουν.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η ανάγκη του σήμερα είναι η οργάνωση της πάλης σε μια άλλη προοπτική, με τον κόσμο της εργασίας στο τιμόνι της κοινωνίας.

Με αυτή τη θέαση το ΔΣ του συλλόγου μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσει όλα τα απαραίτητα εκείνα βήματα για να συναντηθεί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, προκειμένουνα υψωθεί μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του συλλόγου, τη Δευτέρα 16/1/2012, 12.ΟΟμμ , θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μέσα από τη συχνότητα του Άλτερ, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα όλων των εργαζομένων.

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί όλους τους εργασιακούς χώρους στη βιομηχανική ζώνη Περιστερίου, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προσφέροντας στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης συμβολικό χρηματικό ποσό και ανακοινώνοντας στους εργαζόμενους τις πρωτοβουλίες που θα πάρει άμεσα για την ουσιαστική στήριξη του δίκαιου αγώνα τους.

 

 

 

«Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι

και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί προσμένουν κάτι νέο να φανεί.

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.

Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι, σαράντα με το λάδι και το ξύδι.

Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε, βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί

τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες που' χεις κάνει δεν φελάνε το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.»

 

Ιάκωβος Καμπανέλης, «Το μεγάλο μας τσίρκο»