ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση των Συλλόγων εκπαιδευτικών της Αττικής όπου εκδικαζόταν η προσφυγή για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

Στην κινητοποίηση οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Σωματείων τόνισαν ότι πρέπει επιτέλους  να αρθεί  αυτή η διαχρονική αδικία απέναντι στις νηπιαγωγούς οι οποίες εργάζονται χωρίς ανάσα πάνω από 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα  και να μειωθεί το ωράριο τους με νομοθετική κατοχύρωση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των Συλλόγων μαζί με νηπιαγωγούς περίμεναν για ώρες για την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης η απόφαση της οποίας όπως όλα δείχνουν θα παρθεί μετά από μήνες ή και χρόνια. Ο δε δικηγόρος θα καταθέσει υπόμνημα στις 18/6.

Απ’ ό,τι φαίνεται για άλλη μια φορά, η άμεση εκδίκαση και απόφαση, την ίδια κιόλας μέρα, ισχύει μόνο για τις προσφυγές του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στον αγωνιζόμενο κλάδο προκειμένου να βγούνε οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες του απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, παράνομες. Όταν πρόκειται για τα εργασιακά μας δικαιώματα η δικαιοσύνη δεν προλαβαίνει….

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα κρατήσουμε στάση αναμονής περιμένοντας την απόφαση της υπόθεσης. Ο αγώνας για τη μείωση του ωραρίου, για τα σύγχρονα εργασιακά μας δικαιώματα, για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις συνεχίζεται χωρίς αναμονές!

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα εκεί που τελικά ανατρέπονται οι άδικοι νόμοι!

Views: 2